Over Easywheel

Op 1 november 2019 vierde Easywheel haar 15-jarig bestaan. Onder leiding van directeur Bob Bosters groeide het Veenendaalse bedrijf uit tot dé (online) leverancier van wielservicematerialen.

Vanuit het magazijn in Veenendaal verstuurt Easywheel een compleet pakket aan wielservicematerialen door heel Nederland, waaronder wielgewichten, bandenreparatiemateriaal, ventielen en gereedschappen. En dat levert voordeel voor de klant op. “Omdat wij onze levering vanuit een centraal magazijn verzorgen, kunnen wij de distributiekosten laag houden en tegen zeer aantrekkelijke prijzen leveren”, zegt directeur Bob Bosters.

Kwaliteitsproducten

Bij Easywheel zijn klanten altijd verzekerd van kwaliteitsproducten van gerenommeerde leveranciers, zoals Haweka, Tech, CUB, Checkpoint, Counteract en PCL. De keuze voor deze leveranciers wordt zorgvuldig gemaakt. Bob reist dan ook regelmatig naar het buitenland om de fabrieken te bezoeken waar de producten gemaakt worden. “Om voor de volle honderd procent achter onze producten te kunnen staan, wil ik met eigen ogen zien waar en hoe ze worden gemaakt. Sinds 2006 zijn we onderdeel van een internationale inkoopgroep, die bestaat uit 28 vergelijkbare bedrijven wereldwijd. We bezoeken altijd eerst de fabriek voor we een samenwerking met een nieuwe leverancier aangaan. Zo weten we zeker dat we alleen inkopen bij gerenommeerde leveranciers die de kwaliteit en continuïteit van de producten kunnen garanderen en bovendien netjes omgaan met mens en milieu”, legt Bob uit.

Pioniersgeest

Mede dankzij de zorgvuldigheid waarmee Easywheel haar leveranciers selecteert, hebben de medewerkers veel kennis over de producten die ze verkopen. “Of het nu om een ventiel, bandenreparatiemateriaal of een wielgewicht gaat, elk product heeft unieke eigenschappen waarover wij onze klanten graag alles vertellen om ze zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. En als we een vraag niet telefonisch kunnen beantwoorden, dan komen we langs. We stoppen niet totdat het probleem naar ieders tevredenheid is opgelost”. Ook profileert Easywheel zich graag als pionier: al in 2011 besloot het bedrijf uit te breiden met een volledige lijn TPMS-producten, terwijl dit controlesysteem voor bandenspanning pas in november 2014 verplicht werd voor alle nieuwe auto’s in Nederland. Voor vrachtwagens is TPMS pas vanaf 2022 verplicht, maar uiteraard kunnen klanten nu al bij Easywheel terecht voor alles wat nodig is om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

Allround

Bob runt Easywheel samen met drie andere medewerkers. “De charme van een kleine onderneming is dat je ’s ochtends niet weet hoe je dag eruit zal zien. Als directeur houd ik me bezig met de inkoop, verkoop en administratie. En als het druk is help ik ook in het magazijn met het inpakken van de orders. Dat geldt eigenlijk voor iedereen binnen het bedrijf. We dragen allemaal op onze eigen manier een steentje bij aan het succes van Easywheel.”

Nieuwe pand aan de Turbinestraat 18 in Veenendaal

Vanuit het magazijn in Veenendaal verstuurt Easywheel een compleet
pakket aan wielservicematerialen.

Al in 2012 besloot het bedrijf uit te breiden met een volledige lijn
TPMS-producten.